Suspectat de plagiat si ingradirea libertatii presei, Gabriel Oprea e invitat de onoare la "Gala Alianta" 2015

 Gabriel Oprea in anturajul infractorului Miron Cosma
 Intr-un comunicat  Alianta anunta, azi, ca la gala lor, de pe 7 Octombrie, din Washington D.C. va fi prezent si extrem de controversata figura a lui  Gabriel Oprea. 
Una din gazdele evenimentului este fostul sef al SRI George Maior ajuns in prezent ambasador la Washington D.C.
Prezenta sa in SUA, la acest eveniment, este o sfidare la adresa romanilor din America care de curand au trimis o scrisoare de protest presedintelui Iohannis in legatura cu actiunile lui Oprea de ingradire a  libertatii presei in Romania.


De la garda de corp a penalului Miron Cosma la general
Uitîndu-mă acum în urmă, realizez că Oprea a fost plantat lîngă Cozma de cei care aveau nevoie de informaţii din Vale și din apropierea liderului. Eu cred că a fost omul unei facţiuni din Servicii”, spune unul dintre cei care l-au cunoscut bine pe Cozma. Oprea a rămas aproape doi ani în preajma “Luceafărului Huilei”, o declaratie dintr-un interviu publicat zilele trecute de celebrul jurnalistul Catalin Tolontan.

 Miron Cozma a  declarat in 2011 ca are si  inregistrari compromitatoare despre Gabriel Oprea. „Daca continua sa mai zica un singur cuvant despre Miron Cozma, am sa fac publice fotografiile si casetele video. Nu mai zic de oamenii care erau, la momentul ala, in jurul lui, cine sunt. Daca o sa vorbesc, o sa-l duc intr-o situatie penala, periculoasa„.


Asupra lui Gabriel Oprea planeaza un semn mare de intrebare despre cum a ajuns din căpitan de intendenţă (cel care procura alimente la armata) sa obtina,  in rezervă fiind, gradele de maior, locotenent-colonel şi colonel.
 Cei de la Cotidianul spun ca intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei din 13 februarie 2003, Gabriel Oprea, referindu-se la acuzaţiile că avansarea la gradul de general de brigadă s-a făcut la propunerea lui Adrian Năstase, fără a mai trece prin Colegiul M.Ap.N. şi fără a se respecta vechimea în gradul de colonel, acesta a dat două explicaţii stupefiante: “Dacă te baţi, sunt şi excepţii!” şi “Am căutat să am cât de cât acoperire!” Şi astfel capitanul de intendenţă a devenit, culmea, general de justiţie! 






 Scos initial cu basmaua curata Oprea este in continuare acuzat ca si-a plagiat doctoratul
Seful Comisiei de Etică de la Universitatea din Bucuresti prezenta, într-o scrisoarea deschisă, publicată pe blogul personal  dovezile care l-au dus la concluzia că părţi ample din lucrare sunt copiate.
„Dacă aţi constatat că „În cadrul tezei au fost referite prin 251 note de subsol lucrări semnificative din domeniul dreptului, al dreptului penal şi procesual penal menţionate la bibligrafie (sic! ).” şi că „în procesul de documentare au fost selectate şi citate din lucrările folosite, idei şi informaţii semnificative asupra problematicii analizate”, cum explicaţi prezenţa în teza de doctorat a 5 pagini identice (79-85) cu paginile 45-49 din lucrarea lui Constantin Ţurai, Plângerea prealabilă, Curentul, Bucureşti, 1938, autor care NU APARE LA BIBLIOGRAFIE? E vorba de 119 rânduri din care 100 reprezintă un bloc de text mare, reprodus identic în teză şi în succesiunea paginilor ca la Ţurai. Poate experţii dumneavoastră nu l-au văzut. Dumneavoastră aţi văzut: „citarea corespunzătoare a surselor bibliografice. Cum explicaţi copierea unui enorm bloc de text în teză, de 322 rânduri, între pag. 225 şi 239, din opera lui Ţurai, între pag. 45 şi 58. 14 pagini! Dar poate experţii dumneavoastră nu l-au văzut. Dumneavoastră aţi văzut că „autorul (Gabriel Oprea-.n.n.) a respectat reglementările legale şi normele deontologice care guvernează domeniul studiilor doctorale în materia ştiinţelor juridice”, arată Marian Popescu.  

Nu doar teza sa de doctorat este suspectata de plagiat ci si cele pe care el  le-a coordonat 


Al treilea plagiat coordonat de Gabriel Oprea: Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei  

Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, este cel de-al treilea doctorand coordonat de profesorul universitar Gabriel Oprea suspect ca si-a plagiat teza de doctorat, declara cei de la HotNews.

Stelian Tanase acuzand pe Gabriel Oprea de abuz de putere si intimidare la televiziunea publica pentru a nu se difuza un material despre acuzatiile privind plagiatul tezei sale de doctorat.


Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Galați, că el "niciodată" nu l-a "căutat" pe Stelian Tănase.

"Da, generalul Gabriel Oprea m-a sunat de trei ori între 4-7 septembrie. (...) Da, generalul Oprea m-a certat pentru difuzarea unei știri despre acuzația de plagiat care i s-a adus. Da, mi-a cerut pe un ton cazon să cenzurez la TVR (...) Da, l-am poftit pe generalul Oprea să vină la o emisiune la TVR să explice ce e cu plagiatul. A plagiat sau nu!?...Da, generalul Oprea a refuzat. Da, m-a mai sunat încă o dată (...) Da, l-am poftit din nou să vină la TVR la o emisiune. Da, a promis că vine după ce se întoarce de la Bruxelles. Da, iar mi-a cerut din nou să interzic materialele îndreptate impotriva lui. Da, l-am refuzat. (...) ", a scris Stelian Tănase, într-o postare din ziua când a fost schimbat de la șefia TVR.

Comentarii