Sectiile de votare din SUA si Canada pentru alegerile europarlamentare 2014

La fel cum aici in America exista alegerile generale pentru a trimite reprezentanti in guvernul federal de la Washington DC, si in Romania, romanii  trebuie sa isi trimita reprezentantii in Parlamentul European de la Bruxelles. De ce este important sa mergem la vot? In primul rand este o obligatie civica. Prezenta noastra la vot arata ca suntem cetateni responsabili. Ca si membru al UE Romania trebuie sa se supuna la diferite legi si norme legislative  pe care parlamentarii alesi le vor vota. Cu cat participam mai multi la vot cu atat cei care vor fi alesi vor putea sa ne reprezinte interesele. Inca mai exista, in Romania, o ruptura destul de mare intre politicieni si alegatori. Ea poate fi insa reparata prin implicarea mai activa a cetatenilor,  printr-un interes direct fata de ce se intampla la nivel politic, atat in parlamentul de la Bucuresti cat si cel de la Bruxelles. Legile care se dau si deciziile care se iau ne influenteaza viata de zi cu zi, iar ele sunt votate de acesti candidati, viitori parlamentari. Haideti sa mergem la vot duminica!
Alegerile europarlamentare se vor desfasura in data de 25 mai 2014, adica duminica viitoare. Romanii din SUA si Canada sunt asteptatii la vot!
Conform Ministerului Afacerilor Externe cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:
-cartea de identitate, cartea de identitate provizorie; cartea electronică de identitate;
-buletinul de identitate;
-paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu, paşaportul simplu temporar; paşaportul simplu electronic.
Vor exista 5 sectii de votare pe teritoriul SUA patru la reprezentantele diplomatice romanesti din New York, Washington DC, Chicago si Los Angeles si una la Institutul Cultural Roman din New York.

Comentarii

Anonim a spus…
Si noi ceilalti romini din sua cum putem vota daca cea mai apropiata sectie de votare e la 2500 de mile distanta???
Ni se pare o obraznicie din partea acestui guvern "tonta care face tot posibilul ca rominii stabiliti in sua sa nu isi exercite dreptul la vot.
Faracuvinte a spus…
Idioutul zgonea ne vrea obligatoriu la vot altfel platim si amenda?..?
Nu poate decit sa iti fie scirba de un asemenea guvern sper ca macar dupa 25 de ani sa reusim sa stirpim gasca tonta
Contactati ambasada sa cerem sectii de votare in mai multe state