Politia din Arizona chemata sa aplaneze un posibil conflict la o biserica romaneasca

O fotografie cu mai multe masini de politie, la biserica romaneasca Elim din Arizona pastorita de Steve Boros.
La o prima vedere s-ar putea crede ca politia americana din Arizona ar lua parte la slujbele religioase ale biserici Elim din zona. Din pacate insa acestia au fost de curand prezenti acolo pentru a aplana un eventual conflict, care putea degenera cu bataie intre enoriasi.  
Biserica se pare ca ar fi impartita in doua tabere dintre care una incerca sa-l inlature pe actualul pastor Stefan Boros si pe dirijorul Cornel Ionutescu, care din afirmatiile unora dintre enoriasi, este cam scandalagiu si isi permite sa jigneasca membrii ai bisericii. In momentul in care enoriasii ar fi scandat lozinci de genul "jos Ionutescu" pastorul Steve Boros i-ar fi luat apararea, lucru care ar fi provocat initierea unei actiuni, de catre un grup de enoriasi, de demitere a celor doi. De teama ca s-ar putea sa iasa cu "scantei" Ionutescu ar fi apelat la ajutorul politiei, acesta avand se pare un baiat care lucreaza la politia din localitate.
In urma sedintei pe care au avut-o membrii bisericii se pare ca cei doi ar fi fost dati jos din functii, insa acestia  s-ar opune in continuare acestei decizii.
Biserica Elim nu este la primul scandal in care a trebuit ca politia sa intervina. In 2001 un alt scandal de proportii a izbucnit in biserica dupa ce enoriasii s-au rasculat impotriva pastorului Dorin Druhora acuzat ca si-ar fi insusit ilegal banii din visteria biserici, si ca ar fi avut atitudini dictatoriale, fiind chiar acuzat ca ar fi fost turnator la securitate. Scandalul a fost relatat pe larg in presa locala americana. La vremea respectiva spiritele s-au incins atat de tare incat au fost necesare interdictii judecatoresti pe numele unor enoriasi care erau gata sa il ia la bataie pe pastor. Intr-un final pastorul Duhora a fost nevoit sa renunte la functie si sa se mute in Missouri la o alta biserica. In locul sau a fost adus de la Chicago pastorul Petru Lascau care a pastorit aceasta biserica pana anul trecut cand si-a inaugurat in zona o noua biserica, Agape.
Scandaluri similare, dar fara interventia politiei, au mai avut loc in trecut si la Chicago. La scurt timp dupa inaugurarea bisericii Betania, liderii acesteia neputand sa isi imparta functiile s-au certat si au rupt in doua biserica dand nastere biserici Elim condusa de pastorul  Cristian Ionescu.

Cititi si:

Procesul verbal de demitere pastorului Steve Boros din Arizona


Comentarii